Debatt

Selbu Bygdemuseum. Footo: Svein Hilmo.

«Jeg finner det merkelig at Selbu kommune tillater et utenbygds firma å bruke så mye av selbyggenes skattepenger»

Publisert Sist oppdatert

Da malerarbeidene for innvendig maling av Selbu bygdemuseum ble utlyst for en del år siden, leverte jeg inn anbud, og overraskelsen var stor over at jeg ikke fikk dette anbudet, da min pris for arbeidet lå på kun en tredjedel av anbudet fra firmaet som fikk arbeidet.

Da utvendig malerarbeid ble lagt ut på anbud våren 2015, regnet jeg på pris, og fant at dette arbeidet kunne gjennomføres for 500 000 kr, inklusiv moms. Men etter den klare forbigåelsen jeg opplevde når det gjaldt det innvendige malerarbeidet, valgte jeg å ikke gi meg med i anbudskonkurransen om det utvendige arbeidet.

På henvendelse fra meg til Selbu kommune i høst om pris for oppussing av Selbu bygdemuseum, har jeg fått svar som viser at det til Prosjektet «Rehabilitering av Selbu bygdemuseum» ble bevilget 667.000 kr, 22.06.15. i sak 43/15 av Kommunestyret, og deretter en tilleggsbevilgning pålydende kr 500.000,- 11.12.17 i sak 98/17. Samlet bevilgning er kr 1.167.000,- eks. mva. Dessuten skriver Selbu kommune at prosjektet ikke er ferdigstilt, men har et forbruk per 30.09.20 på kr 1.072.000,- eks mva. 

Dermed har kommunen til nå brukt 1,3 millioner kroner på de utvendige malerarbeidene, inklusiv moms. At arbeidet fortsatt ikke er ferdigstilt, forteller nok at når det er sluttført, vil sluttsummen trolig beløpe seg til nærmere 2 millioner kroner.  Men ut fra mine utregninger skulle dette være et arbeid som skulle kunne gjøres for 500 000 kr. Jeg har selv besøkt bygdemuseet sammen med en ekspert fra Jotun og kunne da konstatere at det fortsatt mangler maling på sør- og vestvegg, og at nødvendig arbeid med dører og vinduer ikke er gjort.

«Sør- og vestvegg bærer preg av skjolding og nedmatting. Vinduer i andre etasje er ikke påført maling, dører og detaljer i første etasje er ikke utført i sin helhet. Det er også en del blæring, men dette må påregnes vedrørende historie med linoljemaling. Blæring ved utbygg på vestvegg er trolig forårsaket av fukt, da taknedløp er delvis defekt og ikke til stede. Dette bør settes i stand og utbedres snarest», skriver Marius Rønning hos Jotun 8. oktober 2020.   

Også de utvendige malerarbeidene blir utført av samme firma som fikk anbudet på innvendig maling, som altså også vant anbudsrunden denne gangen.

Jeg finner det merkelig at Selbu kommune tillater et utenbygds firma å bruke så mye av selbyggenes skattepenger på et arbeid som stadig blir dyrere, og som jeg vurderer kunne ha vært utført til langt rimeligere pris.

Powered by Labrador CMS